Dit is waarom steeds meer mensen naar een vermogensbeheerder gaan

Dit is waarom steeds meer mensen naar een vermogensbeheerder gaan

Dit is waarom steeds meer mensen naar een vermogensbeheerder gaan

Als je een vermogen hebt dan is het belangrijk om dit niet onbenut ergens op een bankrekening te laten staan. Wil je namelijk genieten van je vermogen, is het verstandig om je geld te investeren in bijvoorbeeld beleggen. Maar dan is het wel handig dat je weet wat je doet, je moet kennis en verstand van zaken hebben. Als je dat niet hebt kun je beter je er zelf niet aan wagen maar dit uitbesteden aan een vermogensbeheerder. Maar waarom en hoe werkt een vermogensbeheerder nou precies?

Wat doet een vermogensbeheerder

In het kort is dat hierboven al uitgelegd maar een vermogensbeheerder beheert het vermogen van zijn klant. Hij maakt een financieel plan in overleg met de klant en daarin worden bepaalde doelstellingen gesteld. Ook worden daar de risico’s in besproken, bijvoorbeeld van het beleggen en wat de klant aanvaardbaar vindt of niet.

Als je dus vermogend bent en je wilt gaan beleggen of investeren maar hebt hier geen kaas van gegeten dan is het verstandig om te kiezen voor vermogensbeheer.

Maar wat zijn dan de voordelen van vermogensbeheer?

In eerste instantie scheelt het vermogensbeheer heel erg veel stress. Voor veel mensen met vermogen is dit een belangrijke reden.

Wat ook een belangrijke reden is dat is dat je kennis en vakmanschap in huis haalt. Zelf aanprutsen met beleggen terwijl je er geen verstand van hebt is niet verstandig. Je kan daarom beter iemand naast je hebben staan die alle ins en outs kent. Zo voorkom je beleggingsfouten die je enorm veel geld kunnen kosten.

Grotere kans dat je je doelstellingen haalt

Een vermogensbeheerder is een professional die precies weet hoe hij om moet gaan met het vermogen van een ander en welke investeringen verstandig zijn om te doen. Met een vermogensbeheerder kun je een individueel plan opstelling waarin de vermogensbeheerder jou gaat helpen om jouw doelstellingen te halen.

Op deze manier ben je er meer zeker van dat jouw vermogen in goede handen ligt en jouw doelstellingen haalbaar zijn.

Zijn er dan geen nadelen? Jazeker, want een vermogensbeheerder is natuurlijk niet gratis. En het kan zijn dat als het rendement tegenvalt dat je op het einde van het verhaal minder over houdt dan je had verwacht. Daarom kan het dan ook wel teleurstellend zijn als je de kosten moet voor vermogensbeheer moet betalen maar het rendement is laag.

Is het geld dan wel veilig bij een vermogensbeheerder?

Je geld in de handen geven van een ander is altijd heel erg spannend natuurlijk. Je wilt niet dat je een malafide vermogensbeheerder tegenkomt die er vervolgens met jouw centen vandoor gaat, of die failliet gaat en je bent je geld kwijt.

Gelukkig is dat in Nederland goed geregeld en kun jij op voorhand checken of een vermogensbeheerder te vertrouwen is. Er zijn een aantal belangrijke criteria. Zo kun je checken of de vermogensbeheerder een vergunning heeft van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en onder toezicht staat van de Nederlandsche Bank.

Deze ziet erop toe dat de vermogensbeheerder financieel betrouwbaar is en zijn zaken op orde heeft.

 

Reacties zijn gesloten.