Is de goudprijs tijdens deze pandemie nog steeds hoger dan zilver?

Is de goudprijs tijdens deze pandemie nog steeds hoger dan zilver?

Is de goudprijs tijdens deze pandemie nog steeds hoger dan zilver?

Tijdens de corona pandemie is er veel gebeurd. Hierom zijn er ook veel mensen die zich af vragen wat er precies met de koersen gebeurd. Ook bij goud en zilver is dit het geval. Dit komt omdat mensen zich nog steeds af vragen of de goudprijs hoger is dan de zilverprijs.

De prijs van goud

Goud is sinds het ontdekt is al één van de meeste prijzige en gewilde edelmetalen die er is. Hierom is goud ook voor veel verschillende doeleinden gebruikt in de wereld. Vooral als ruilmiddel is goud erg populair geweest. Tegenwoordig is goud nog steeds van veel waarde en goud verkopen of kopen wordt nog steeds veel gedaan.

Hierom is er ook een grote beurs voor goud. Goud is veel geld waard. Zo verschilt de prijs van een gram goud tussen de €25,- en de €40,-. Hierdoor kan goud een goede investering zijn om voor te gaan. Vooral oude sieraden kunnen veel waard zijn. Dit ligt echter aan de historische waarde van een sieraad. Dit kan namelijk ook verschillen.

De prijs van zilver

Zilver is sinds goud ontdekt is eigenlijk het tweede metaal geworden. Zo is het een populair metaal, maar is de waarde een stuk lager. Dit komt omdat goud eigenlijk altijd al populairder is geweest dan zilver. Hierom is zilver ook op de beurs een stuk minder waard.

De beurs voor zilver is over het algemeen een stuk minder groot dan de beurs voor goud. Dit komt omdat de prijs van zilver tussen de €0,32 en de €0,37 ligt. Hierom zien mensen het vaak als interessanter om in goud te investeren dan in zilver. Echter is dit niet altijd het geval.

Een investering maken

Op het moment dat je een investering in goud of zilver wilt maken, is dit wel een lastige overweging die je wilt maken. Dit komt omdat niet alleen goud, maar ook zilver zo zijn voor en nadelen heeft. Voordat je een investering gaat doen, is het handig om hier naar te kijken.

Zo heb je bij goud het voordeel dat de prijs redelijk constant is en het een populair edelmetaal is. Dit houdt eigenlijk in dat de prijs niet zo snel zal dalen. Hierbij heb je wel het nadeel dat de prijs zo constant is. Zo kan het erg lang duren voordat je winst hebt met goud.

Met zilver is dit een ander geval. Dit komt omdat de zilverprijzen nog wel eens schommelen. Dit komt vooral door de minderende hoeveelheid zilver die er gewonnen wordt. Hierdoor wordt er veel zilver opnieuw gebruikt. Een zilveren rijksdaalder verkopen kan dan ook een goede optie zijn. Dit wordt gedaan door sieraden en oude onderdelen om te smelten en opnieuw te gebruiken. Hierdoor is er veel potentie in een sterk stijgende markt bij zilver. Hierbij heb je wel met meer risico te maken.

 

Reacties zijn gesloten.