Wat zijn de voordelen van beleggen in goud en zilver?

Wat zijn de voordelen van beleggen in goud en zilver?

Veel mensen denken bij goud en zilver gewoon aan edelmetalen, maar wist je dat ze ook als een vorm van valuta kunnen worden beschouwd? Naast het maken van sieraden en andere voorwerpen, worden goud en zilver al gebruikt als ruilmiddel. Vandaag de dag kun je nog steeds investeren in deze edelmetalen en dat heeft veel voordelen. In dit artikel bespreek ik enkele redenen waarom je zou moeten overwegen om in zilver en goud te investeren.

1. Goud en zilver zijn duurzaam

In tegenstelling tot papiergeld, dat gemakkelijk beschadigd of vernietigd kan worden, zijn goud en zilver veel duurzamer. Dit betekent dat ze hun waarde op termijn kunnen behouden, zelfs als de economie een wending neemt. Terwijl het geld dat je op de bank hebt staan in tijden van economische crisis juist alleen maar minder waard wordt.

2. Goud en zilver zijn draagbaar

Als je jouw geld om veiligheidsredenen snel het land uit moet of naar een andere locatie moet brengen, kunnen zilver en goud gemakkelijk worden vervoerd. Dit is niet het geval met papiergeld, dat moeilijk in grote hoeveelheden kan worden vervoerd.

3. Goud en zilver kunnen in kleinere eenheden worden verdeeld

Als je iets moet kopen maar alleen een groot biljet hebt, kun je daar tegenwoordig bijna geen wisselgeld meer voor krijgen. Zilver en goud kun je echter gemakkelijk in kleinere eenheden (zoals munten) verdelen, zodat je jouw aankoop kunt doen.

4. Goud en zilver zijn schaarse grondstoffen

Er is slechts een beperkte hoeveelheid goud en zilver in de wereld, wat betekent dat hun waarde mettertijd waarschijnlijk zal stijgen. Dit in tegenstelling tot papiergeld, dat door regeringen naar believen kan worden gedrukt (en dus inflatie veroorzaakt). Dit is voor veel mensen een reden om te beleggen in goud en zilver. Een voorbeeld van een bedrijf dat zich bezighoudt met beleggen in deze edelmetalen is Doijerkalff.

 

Beleggen in goud en zilver heeft veel voordelen. Deze edelmetalen zijn duurzaam, draagbaar, deelbaar in kleinere eenheden en schaars. Al deze factoren maken dit tot een verstandige beleggingskeuze voor wie zijn vermogen op lange termijn wil beschermen.

Bron: https://www.doijerkalff.nl/

Reacties zijn gesloten.